joi, 24 aprilie 2014

Lapte condensat


Laptele condensat e destul de greu de procurat, asa ca cel facut in casa e mai la indemana. Se face foarte usor, mai ales daca aveti o oala cu peretii antiaderenti (de teflon, de exemplu). Intra in compozitia cremelor, prajiturilor, torturilor si este atat de bun ca-ti vine sa-l mananci gol cu lingurita... :)

N e c e s a r e :
300ml lapte integral;
300g zahar.

P r e p a r a r e :
Am pus laptele impreuna cu zaharul la fiert, la foc mic, amestecand din cand in cand.


L-am lasat sa fiarba cam 35 de minute, pana a scazut lichidul si s-a ingrosat. Apoi, cald bine inca, l-am turnat intr-un borcan.


In final au rezultat cam 350ml de lapte condensat, putin mai fluid decat luasem candva in conserva de la Auchan, dar la fel de dulce. Stiu ca sunt retete in care se pune si unt, dar am mers pe varianta "cea mai" clasica...


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu